Waarom een Fruitboom in je Tuin Planten? Ontdek 3 Goede Redenen

Appels aan de boom

Het plantseizoen voor fruitbomen en vruchtdragende struiken is weer begonnen. Juist wanneer je geneigd bent om binnen te blijven, is dit het perfecte moment om buiten bomen en struiken aan te planten. Maar waarom zou je eigenlijk een appelboom, kersenboom of bessenstruik in je tuin willen hebben? Supermarkten bieden een overvloed aan fruit en het ligt in slechts een paar stappen in jouw fruitschaal, toch?

Dat is waar, maar laten we eens nadenken over wat je dan precies in huis haalt. In de meeste gevallen is het fruit dat je in de supermarkt koopt bespoten, zelfs het biologische fruit. Daarnaast is de keuze beperkt tot enkele rassen die je maar net lekker moet vinden. En wie zegt dat dit fruit uit Nederland komt? Veel wordt ingevlogen vanuit het buitenland.

Dit zijn alvast drie goede redenen om te overwegen om je eigen fruit te kweken:

1. Geniet van fruit met de perfecte smaak, textuur, bite of gebruiksmogelijkheid binnen handbereik.
2. Kweek fruit zonder pesticiden, wat zowel beter is voor je gezondheid als voor de natuur.
3. Ervaar voldoening door je eigen fruit te zien groeien en te oogsten, en geef kinderen een bijzondere leerervaring.

Dus kom maar op met je fruitwensen! Laat je adviseren over het juiste ras, het type boom of struik, en de ideale standplaats in jouw tuin. Pluk de vruchten van een fruitboom die past in jouw tuin, helemaal naar jouw wens en smaak. Verwonder je over de groei en bloei, en geniet van alle verschillende beestjes en planten die je zullen helpen als je jouw tuin omtovert tot een paradijs. Want een gezonde fruitboom gedijt goed in een omgeving vol biodiversiteit. Hierover vertel ik meer in de volgende blogpost.