Japanse wijnbes

Japanse wijnbes

Gebruik: Zo van de struik of door bijv. de yoghurt of in salades

Oogsttijd: Half / eind juli

Gebruikstijd: Direct, je kan ze eventueel een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Bestuiver: Zelfbestuiver

Struik: Maakt lange scheuten van 2- 3 m. Jaarlijks scheuten die vrucht hebben gedragen wegsnoeien. Draagt op 2-jarige scheuten.

De Japanse wijnbes is een hele veelzijdige plant. De struik geeft niet alleen heerlijk frisse bessen die je zo kan opeten, gebruiken in de yoghurt of salade of een taart mee versieren. De struik heeft ook nog eens een hoge sierwaarde zodat hij eigenlijk het hele jaar door mooi is in de tuin. De plant heeft prachtig roodgekleurde stengels wat in de wintermaanden een mooi gezicht is. De vele rode bessen die aan de struik verschijnen is een mooi gezicht vanaf eind juli. Zelfs als je de bes geoogst hebt verschijnt er een prachtig oranje gekleurd stukje waar het vruchtje aanzat, de bloembodem. Heel goed te gebruiken om een muur mee te laten begroeien of om een natuurlijke afscheiding te maken tussen de buren. Halfschaduw is geen probleem.