Smeerwortel Bocking 14

Smeerwortel Bocking 14

Vanmorgen voor de eerste keer de Bocking 14 smeerwortel gemaaid en mee gemulched. Dit had ik al eerder kunnen doen, maar elke keer als ik het van plan was zaten er zoveel bloemen in met bijen erop dat ik het maar weer uitstelde. Begin van dit jaar heb ik de kleine plantjes op een afstand van 2,5 m aan de rand van de bomenrij geplant. Volgend jaar maar eens kijken wat een ideale tussenafstand is om genoeg mulchmateriaal te hebben.

Ook nu al een indrukwekkende hoeveelheid van die paar planten!

2 gedachten over “Smeerwortel Bocking 14

  1. Hai Johan. Ik heb er ook planten van staan voor mulch. Ik maai ze niet maar pluk of snij steeds de grote onderste bladeren weg. De plant lijkt er harder van te groeien en zo kan ik alle weken mulch van de plant halen. Ze staan hier voor het eerste jaar en zijn al enorm groot.

    1. Hoi Anne Marie,
      Leuk. Inderdaad goed om ook eens te proberen ja. Als je ze, zoals ik deed, wel helemaal afsnijdt dan staat er na een week al weer behoorlijk wat blad op! Ben benieuwd naar jouw verdere bevindingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *