Kosui

Kosui

Gebruik: Uitermate geschikt om zo uit de hand te eten. Zeker met warm weer is deze sappige zoete vrucht bijzonder lekker. Ook lekker in een zomerse salade. Zoete meloen-achtige smaak. De Kosui heeft een dunne, brons kleurige schil die wel wat ruw is

Oogsttijd: Augustus, regelmatig doorplukken

Gebruikstijd: Direct, een aantal weken te bewaren in de koelkast

Bestuiver: Shinseiki, Hosui, Chojuro, Nijiseiki

De nashi peer (Pyrus pyrifolia) wordt ook wel zandpeer of Aziatische peer genoemd. De vruchten hebben een zoete meloen-achtige smaak en zijn knapperig en sappig als ze rijp van de boom worden geplukt en gegeten. In Nederland zijn deze peren soms te verkrijgen in de winkel.

De bomen zijn zeer productief. De bloei is eerder als bij peren zodat er meer risico is op vorstschade. Je kan de bloei uitdunnen, omdat anders de vruchten klein blijven en de boom zwaar belast wordt. Kosui is een sterk groeiend ras.

Reacties zijn gesloten.